Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Türk Halk Müziği Korosu
Türkülerin paylaşılması gereken değerler olduğuna inanan ve bu inançla yola çıkan tüm meslektaşlarımızı, derneğimiz tarafından ön çalışması yapılan TÜRK HALK MÜZİĞİ korosuna davet ediyoruz. Derneğimiz ve Nar Sanat İstanbul Eğitim ve Kültür Sanat Derneği arasında imzaladığımız protokol ile meslektaşlarımız için TÜRK HALK MÜZİĞİ korosu kurulması yönünde Özel Nar Sanat Eğitim Kursu’na başvuru yaptık. Katılmak isteyen meslektaşlarımız aşağıdaki formu doldurmaları gerekmektedir.
Koro çalışmaları Pazar günleri Nar Sanat Merkezi’nde yapılacaktır. THM korosuna katılan meslektaşlarımız zaman zaman konserler düzenleyerek çalışmalarını sunmalarına da imkan tanınacaktır. Ülkemizde ilk kez Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Türk Halk Müziği Korosu derneğimiz tarafından kurulmuştur.
Eğitmenimiz MURAT HASGÜN hakkında; (İnternet sitesi için tıklayınız.)
Murat HASGÜN 1990 yılında İstanbul’da doğdu. İlk Öğrenimini Faruk Timurtaş İlk Öğretim okulunda, lise öğrenimini Bahçelievler Erkan Avcı Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamlayan HASGÜN, lisans eğitimini Haliç Üniversitesi Türk Müziği Konservatuvarı’nda tamamladı ve aynı üniversitenin yüksek lisans programında eğitimini sürdürmektedir.
Müziğe olan ilgisi küçük yaşlarda başlayan HASGÜN, yeteneği ve sesinin güzelliğiyle daha ilkokul sıralarında kendini belli etmiş, birçok okul içi etkinlikte görev almıştır. Halk Müziği’ne büyük ilgi duyan HASGÜN, müziğe ilk profesyonel adımı 1999 yılında Vural ÖDEMİŞ’ten bağlama dersleri alarak atmıştır. Burada iki yıl eğitim aldıktan sonra 2002 yılında İstanbul Şişli’de bulunan ASM Arif Sağ Müzik Merkezi’ne geçti. Bu kursta Arif SAĞ ve Tolga SAĞ yönetiminde üç yıl şan ve solfej (ses ve nota) eğitimi alan HASGÜN, daha sonra kendi kendisini geliştirerek yurt içinde bir çok proje ve konsere katıldı. 2004 yılında bir dershanenin Türkiye çapında düzenlediği ilgi yetenek yarışmasında ‘Halk Müziği Türkiye Üçüncüsü’ seçildi. Zeytinburnu Endüstri Meslek Lisesi’nde okuduğu dönemlerde bu okulda Halk Müziği Müzik Kulübü korosunun kuruculuğunu üslendi.
Murat HASGÜN ayrıca Yücel PAŞMAKÇI, Prof. Dr. Alaeddin YAVAŞÇA, Yrd Doç. Çetin KÖRÜKÇÜ gibi usta isimlerin birikimlerinden de yararlanma imkanı bulmuştur.
Bütün bunların yanında metin yazarlığı kimliğiyle de tanınan HASGÜN’ün makaleleri çeşitli gazete ve dergilerde yayınlanmış olup, tüm güncel makalelerini www.murathasgun.com.tr/blog adresindeki Çağrışımlar ismini verdiği blogunda toplamaktadır.
Murat HASGÜN fotoğraf sanatıyla da yakından ilgilenmektedir. Fotoğrafa ilgisi ortaokul dönemlerinde başlayan HASGÜN, fotoğraflarında belli bir konu takip etmemekte olup genel konulu fotoğraflarla ilgileniyor.
Türkülerin paylaşılması gereken değerler olduğunu savunan HASGÜN, birikimlerini İstanbul Bakırköy’de bulunan M.E.B Özel Nar Sanat Eğitim Kursu‘nda Bağlama Eğitmeni olarak öğrencileriyle paylaşıyor.
Murat HASGÜN kültürümüz adına doğru uğraşlar vermenin mutluluğu içerisinde olduğunu, ileri dönük yaşantısında da Halk Müziği alanında doğru çalışmalar verebilecek öğrenciler yetiştireceğini ve bunun ana ilkesi olduğunu belirtiyor.
Murat HASGÜN’ün halk müziği çalışmaları devam ediyor.
[form form-37]